Мен толығымен 50 жастамын. 2020 жылдың қаңтарында мені жергілікті емханаға денсаулықты тексеруге шақырды. Қан анализін алған кезде менде қант деңгейі жоғарылап, 6,5-ті құрады, ең жоғары — көрсеткіш 6,0. Қандағы қанттың жоғарылау себебін анықтау үшін мені эндокренологқа жіберді. Тексеруден кейін олар диагноз қойды — қант диабетті және диспансерлік есепке алды, содан кейін олар «Глюканил» тегін берді.
Алайда, дәрі — бұл дәрі, дәрігерлердің өздері айтқандай — сіз бір нәрсені емдейсіз, екіншісін мүгедек етесіз.
Мен «Глюканил» қабылдаған жоқпын, қатал диетаға отырдым. Қанттан басқа, ұннан дайындалған тағамдар, оның ішінде нанды, сондай-ақ картопты алып тастадым. Жемістерден мен күніне бір алма немесе алмұрт немесе өзім қалаған нәрсеге рұқсат бердім, бірақ 100 граммнан артық емес.
Бір айлық диетадан кейін салмақ 85 кг-нан 76 кг-ға дейін төмендеді, қандағы қант деңгейі 5,3-ке дейін төмендеді. Менің көңілім толуы керек сияқты. Алайда, бешпармақ пен палау, қуырдақ пен макарон по флотски, жемістер мен жидектерсіз, қалай болғанда да көңіл-күйсіз өмір жүре бастады. Мен ұзақ уақыт шыдай алмадым, қант пен нан өнімдерін қоспағанда, шектеулі мөлшерде болса да, мен қалағанның бәрін қолдана бастадым. Салмақ 78 кг-ға дейін, қант 6,3-ке дейін өсті.
Ал кішкене ұшқын үлкен өртке әкелуі мүмкін, сондықтан ауру дамымай тұрып оны емдеу керек. Әрине, қант диабеті емделмейді, бірақ сіз қант деңгейін басқара аласыз. Мен табиғи шыққан дәрілерді іздей бастадым.
Мен пептидтер туралы кездейсоқ білдім. Дәрігерлер маған түсіндіргендей, бұл химиялық дәрі емес. Дәрігерлер өз арасында пептидтерді денсаулықты реттеуші деп атайды. Мен қанттан «ПАНГЛЮИН» және «ПРЕВИН» холестериннен алдым, оның деңгейі нормада 5,2-де болу керек, бірақ менде 6,33 құрады.
Осы дәрі-дәрмектерді 1 ай ішкеннен кейін, 25 шілдеде қандағы қант пен холестерин деңгейін бақылау үшін мен тиісті сынақтан өттім.
Қанттың мөлшері 5,0 көрсетті. Мен қанттан басқа бәрін жеймін, оның ішінде әр таң сайын пирожное-картоп пен алма пирогының бір бөлігіне жол бере бастадым. Шайға не бал, не қант алмастырғыш саламын.
Холестериннің нәтижесі мені де таң қалдырды. Қандағы холестерин одан да жоғары болады деп күткен едім, өйткені пандемия жағдайында дәрігерлер жануарлардың табиғи майлары мен майын жеуге кеңес берді. Бұған мен күнделікті диетаға табиғи үй қаймағы, сары май қостым. Алайда холестерин көбейе қана қоймай, айтарлықтай болмаса да, ол 5,38-ге дейін төмендеді. Егер жануарлардың майларын, майын, үйдегі қаймақты тұтынуды көбейтпейтін болса, онда холестерин пептидтердің арқасында қалыпты жағдайға оралар еді.
Дәлел ретінде мен қаңтар және шілде айларындағы биохимиялық қан анализдерімнің нәтижелерін қосамын.
Шунаев Ержан 8 701 212 84 73